Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májpástétom házilag borsikafűvel

Májpástétom házilag borsikafűvel
Májpástétom házilag borsikafűvel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyu találta már régen, a mindmegette.hu oldalon és már többször is elkészítette. Annyira ízlett, hogy gondoltam most én is kipróbalom és nekem is jól sikerült, nagyon finom!

Bár én az eredeti receptet írtam le, de én a tejben áztatást kihagytam és simán borsot használtam borsikafű helyett, de így is fini:) ja, és nálam csirkemájból készült.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az adagnál 2 főt jelöltem, de ki tudja, attól is függ, ki hány májas kenyeret tud beburkolni, meg elfogy-e egyszerre... szóval inkább 2-4 főt írnék emiatt...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. A tejben áztatjuk pár óráig/fél napig. Ezután leöntjük, és leitatjuk róluk a tejet.
  2. 5 cm-es darabkákra vágjuk, és kb. 5 kanál olajban kisütjük, közepes lángon, kb. 10-15 perc.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. A másik 5 ek olajon kb. 5 percig dinszteljük a megsózott hagymákat.
  4. Fél kávéspohárnyi vízzel felöntjük, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a borsikafüvet, a majorannát végül a mustárt.
  5. A májat közben kihűtjük, apró darabokra vágjuk, esetleg villával szétnyomkodjuk, hogy könnyebb legyen turmixolni.
  6. A májat és a hagymás fűszereket összeöntjuk.
  7. Felolvasztjuk a vajat, és ennek egy részét is beleöntjük, majd az egészet összeturmixoljuk.
  8. Megkóstoljuk és ha szükseges, még ízesítjük.
  9. Kis edényekbe tesszük, jól belenyomkodjuk, majd a tetejére a maradék olvasztott vajat öntjük, hogy szigeteljen. Lefedjük, és mehet a hűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 470
elküldve: 2
receptkönyvben: 120
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ugyike

Mióta szakács: 2011.11.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

májkrém, fűszeres májas krém, csirkemájkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildd
ildd Sun, 2012-11-18 21:56

szia!

én kacsamájból készítettem és fenséges lett!!!
boltban nem is veszek többet pástétomot...

ügyike
ugyike / ügyike Sat, 2012-11-24 17:39

Szia! Hat biztos ugy is nagyon finom lett...
szerintem is ez mindent visz a majpastetomok kozott!
Szep napot:)

1468
csirkemáj 50 dkg
1 kk
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 1 kk
mustár 1 kk
borsikafű 1 késhegynyi
tej 2 dl
margarin 20 dkg
napraforgó olaj 10 ek