Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májusi cseresznyés rétes

Májusi cseresznyés rétes
Májusi cseresznyés rétes
95 perc / előkészület: 25 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Májusi édes, zamatos, lédús cseresznye. Kisunokám keresztelőjére sütöttem, és mind elfogyott.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a csipet sót, két tojást és a langyos ecetes vizet is lassan hozzáadagoljuk. Addig gyúrjuk, míg elválik a kezünktől, kb. 25 perc.
  2. Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük, kétfelé osztjuk, és leolajozzuk a tetejét. Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. Addig összekeverjük a zsemlemorzsával a porcukrot és a vaníliacukrot.
  4. A tiszta abroszt ráterítjük az asztalra, meglisztezzük, és a közepére helyezzük az egyik rétestésztát. Majd a kézfejünkkel alányúlva, óvatosan kihúzkodjuk, míg a tészta elér az asztal sarkaira, és széleire.
  5. A tészta végeit, amik lelógnak leszaggatva feltekerjük a kezünkön, és így körbemegyünk az asztalon.Megszórjuk a vaniliacukros, porcukros zsemlemorzsával, meglocsoljuk az olajjal a tészta egészét, majd a kimagozott cseresznyét is szétszórjuk rajta.
  6. Az abrosz segítségével felhajtjuk a két oldalát, majd az egészet feltekerjük.
  7. Tepsibe áttesszük, és 180-190 fokon előmelegített sütőben, 50-70 percig süssük (sütőtől függően) A másik tésztával ugyanígy járunk el. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés sütemény, házi rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1177
cseresznye 4 kg
finomliszt 40 dkg
1 csipet
tojás 2 db
víz 5.5 dl
ecet 1 ek
zsemlemorzsa 300 g
porcukor 300 g
napraforgó olaj 4 dl
vaníliás cukor 4 csomag