Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mák-diótorta

Mák-diótorta
Mák-diótorta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és nagyon finom :)

Szimpi a receptben, hogy a tészta nem annyira lisztes :)

hozzávalók / 6 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjéből habot verünk. A sárgájákat kikeverjük fehéredésig a porcukorral.
  2. Beletesszük a darált diót és a darált mákot, majd a lisztben elkevert sütőport is.
  3. A hab 1/3-val könnyítünk a sűrű tésztán, majd belekeverjük a maradék habot is, hogy ne törjön össze.
  4. Én szilikonos piteformában 2 darab lapot sütöttem 200 fokon, míg szép barna színe nem lett. (Lehet tortaformában is, de nehezebb kettévágni, mert ekkora adagból nem lesz magas a piskóta, ha duplán készül, akkor igen.)
  5. Míg hűlnek a lapok, pudingot készítünk (tetszés szerinti cukorral, én kb. 4 evőkanállal csinálom, azért írtam annyit) 4 dl tejjel. Mikor kész és picit hűlt, belekeverjük a margarint (legyen még langyos, hogy a margarin felolvadjon).
  6. A végén összeállítjuk a tortát. A két lap közé töltjük a pudingot.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 032
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DuCsi

Mióta szakács: 2014.02.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos máktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

369
tojás 5 db
mák 6 ek
dió 7 dkg
porcukor 6 ek
finomliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 kk
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
tej 4 dl
margarin 5 dkg