Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákkrémes meggyes-szilvás pite

Mákkrémes meggyes-szilvás pite
Mákkrémes meggyes-szilvás pite
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta babát várok, élek-halok a meggyes süteményekért!!!

Egy borongós novemberi vasárnapot akartam egy kicsit feldobni a megszokott meggyes pitémmel, amikor találtam a hűtőben egy adag mákot... és pár szem lédús szilvát... Így jött az ötlet...:)

A férjem szerint ez a sütemény hobbicukrász pályafutásom eddigi legjobbja. Finom, házias, szívet-lelket melengető.:)

Remélem, mások is örömüket fogják lelni benne.:) Jó étvágyat!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mákkrémhez

A gyümölcsös réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a gyümölcsös keveréket készítsük el. Magozzuk ki a szilvát, vágjuk apróra, majd egy edényben porcukorral és a fűszerkeverékkel meghintve pároljuk félig puhára. Ezután adjuk hozzá a citromlevet és a meggyet is. Egyet forraljunk rajta, majd a végén csomómentesen keverjük el benne a keményítőt. A gyümölcsös töltelék kész.
  2. Második lépés a mákkrém elkészítése. A darált mákot keverjük el a porcukorral, vaníliás cukorral, majd egy edényben tejjel, citromhéjjal és a vaníliás cukorral főzzük össze. A végén adjuk hozzá a rumot is. Ha túl száraz vagy sűrű lenne a krém, adjunk hozzá még tejet. Ezzel elkészült a mákkrém is.:)
  3. A tésztákhoz valókat egy tálban gyúrjuk össze annyira, hogy még épp lágy legyen, de nyújtható. Vegyük két egyenlő részre, nyújtsuk ki, és az egyiket helyezzük kivajazott, lisztezett tepsibe. Ha nehezen boldogulunk vele, egyszerűen csak tapogassuk bele kézzel.:)
  4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük félkészre a sütemény alsó lapját, ez kb. 10 perc. Vegyük ki, kenjük rá a mákkrémet, majd a gyümölcsös keverékünket. A tészta másik felét is nyújtva, tapogatva helyezzük a rétegek tetejére, kenjük meg tojássárgájával, szúrkáljuk meg villával, majd a sütőbe visszahelyezve süssük aranybarnára. Ez még kb. 30-35 percet vesz igénybe.
  5. Kihűtve könnyedén szeletelhetjük, porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!:)


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 33x23x9 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 522
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Battacukor

Mióta szakács: 2012.03.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

álompite, gyümölcsös mákos pite, szilvás-meggyes pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Battacukor
Battacukor / Battacukor Mon, 2012-11-12 17:06

Bizony!!! Nagyon szeretjük az intenzív fahéj ízt, de ne félj tőle, nem lesz erős! Ízlés szerint adagold, ha esetleg soknak tartod :) próbáld ki, szeretni fogod!

1027
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 18 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
tej 1 dl
instant élesztő 1 g
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mák 10 dkg
porcukor 2 ek
rum 2 ek
tej 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
meggybefőtt 350 g
szilva 6 db
porcukor 3 ek
fahéj 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
étkezési keményítő 2 evőkanál