Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-almás buci

Mákos-almás buci
Mákos-almás buci
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunkban a mákos dolgokkal nem lehet melléfogni, pláne, ha kelt tésztával párosul.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 ek langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd adjunk hozzá 1 tk cukrot és 2 ek lisztet. Pihentessük meleg helyen.
  2. Adjuk a többi liszthez a sót, a maradék cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt és a megolvasztott vajat. Dolgozzuk bele a maradék tejet, majd pihentessük.
  3. A töltelékhez hámozzuk meg az almát, és reszeljük le. Tegyük lábosba az almát egy kevés vízzel, a mákkal, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, majd főzzük puhára.
  4. A tésztából formázzunk 16 lepényt, és csomagoljunk mindegyikbe egy kevés tölteléket. Kenjük meg őket olajjal, tegyük tepsibe, és szórjuk meg egész mákkal. Süssük előmelegített sütőben 30 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 030
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-mákos kelt tészta, kelt kalácska mákkal és almával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Renáta78
Renáta78 Thu, 2013-01-10 09:18

szia! Köszönöm gyors válaszodat! Szeretem az ilyen egyszerű dolgokat! Köszönöm! Üdv: Reni

Renáta78
Renáta78 Wed, 2013-01-09 18:00

Nagyon tetszik a recept, de hogyan is formázzunk lepényeket...? Lapos tenyérnyi formákra gondolsz, majd összegombócozni a töltelékkel, vagy....? :-)

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2013-01-10 09:13

Szia!
Én kinyújtom a tésztát olyan 1-1,5 cm vastagra majd felosztom 16 db négyzetre és mindegyik közepébe teszek a töltelékből, majd a széleket ráhajtom és gombócokat formálok belőlük. Az alakját mindenki a sajtát ízlésének megfelelően alakítja, ha Neked hosszúkás bucik lesznek, az sem baj. Lényeg a végeredmény!
Sok szerencsét!
Szép napot!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2013-01-02 20:30

Megsütöttem ma: osztatlan volt a sikere! A gyerekeknek is nagyon ízlett, de a férjem a leves és főzelék után még 4 db-ot megevett belőle :) Köszönet a receptért, biztos többször el fogom még készíteni! Üdv, Hajni

947
tej 2.5 dl
friss élesztő 2 dkg
cukor 5 dkg
finomliszt 50 dkg
vaj 8 dkg
1 csipet
tojás 1 db
alma 2 db
mák 8 dkg
cukor 5 dkg
szegfűszeg 1 csipet
fahéj 1 csipet
napraforgó olaj 2 teáskanál
mák 2 dkg