Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-almás krémes

Mákos-almás krémes
Mákos-almás krémes
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy saját ötlet, de jól párosítottam, és finom sütemény lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára.
  2. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a 20 dkg cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
  3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk, és hozzáadjuk a nem darált mákot.
  5. A masszát 3 részre osztjuk, és mindegyiket külön megsütjük előmelegített sütőben.
  6. A krémhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, és nagyon kinyomkodjuk a levéből. 2 kanál cukorral és 1 kiskanál fahéjjal 5 perc alatt összefőzzük.
  7. A pudingot 2 kanál cukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet a margarinnal tűzre tesszük, hozzáadjuk a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  8. Megkenjük a lapokat előbb az almatöltelékkel, utána krémmel, míg el nem fogy. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel.
  9. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és fogpiszkáló segítségével mintát húzunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 769
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos almás-mákos, almás-pudingos töltelékkel töltött mákos kocka, mákos süti pudingos-almás krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1207
tojás 10 db
víz 4 ek
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
mák 10 dkg
tej 6 dl
puncs pudingpor 2 tasak
margarin 10 dkg
alma 50 dkg
fahéj 1 kávéskanál
cukor 4 ek
tortabevonó 5 dkg