Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos apró kiflik

Mákos apró kiflik
Mákos apró kiflik
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mák helyett természetesen bármilyen más hozzávalót is felhasználhatunk, ezt mindenkinek az ízlésére bízom. Nagyon finom dióval, lekvárral... :)

hozzávalók / 7 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  2. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk.
  3. Egyforma nagyságú gombócokat formálunk belőlük, jó pár órára nejlonba zárjuk, és hűtőbe tesszük.
  4. Ezután a gombócokat kinyújtjuk, cikkekre osztjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, és kifliket formázunk belőlük.
  5. Sorban tepsire tesszük, és közepes hőmérsékleten készre sütjük a kifliket.
  6. Miután készen lettek, még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 852
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos kiflik, töltött kiflik, édes kiflik mákkal töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1076
finomliszt 50 dkg
vaj 45 dkg
tejföl 2.4 dl
tojás 4 db
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mák 25 dkg