Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos aprósütemény

Mákos aprósütemény
Mákos aprósütemény
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 30 db aprósütemény lesz.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, és fóliába csomagolva 2 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A barackot apróra vágjuk és a mazsolával együtt egy edénybe tesszük, meglocsoljuk a rummal. A tejet felfőzzük a cukorral, hozzáadjuk a kot, a gyümölcsöket és a citromhéjat, gyenge tűzön kb. 5 percig főzzük.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, munkalapon 15x30 cm nagyságú négyszögekké nyújtunk.
  4. A mákos tölteléket elosztjuk a négyszögekre, a szélein 2-2 cm-et szabadon hagyunk. A tésztát a hosszabbik oldalától fogva a közepéig feltekerjük úgy, hogy a közepén összeérjenek.
  5. A rudakat megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgával, megszórjuk a mandulapehellyel, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 414
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes-mákos aprósüti, aszalt barackos-mákos süti, máktöltelékes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-12-25 04:09

Kedves Glaser! Nagyon gusztak a sutik, meg fogom sutni. Hogy-hogy a toltelek neked nem folyik ki ott ahol el van vagva? Meg ha ezt a trukkot is megosztanad velunk, nagyon halas lennek. Nekem meg ha jol ossze van tekerve pl. egy kis kifli, akkor is elofordul, hogy kifolyik. Kellemes Karacsonyt kivanok neked!
Udv. Veronika

337
finomliszt 275 g
sütőpor 1 tk
1 csipet
margarin 125 g
tojássárgája 1 db
méz 50 g
aszalt sárgabarack 50 g
mazsola 50 g
barna rum 1 ek
mák 150 g
cukor 100 g
tej 110 ml
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
habtejszín 15 ml
mandulapehely 50 g