Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos csúsztatott palacsinta

Mákos csúsztatott palacsinta
Mákos csúsztatott palacsinta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a palacsintát , így kipróbáltam ezt a mákos változatot.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltéshez

A tetejére

A tál előkészítéséhez

ajánlat

Málnával és mentalevéllel díszíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét. A lisztet szitáljuk a keverőtálba , adjuk hozzá a cukrot , a tojássárgákat, a sót , 20 g olvasztott vajat és annyi tejet , hogy tejszín sűrűségű, csomómentes palacsintatésztát kapjunk.
  2. A kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan forgassuk a masszába , majd a maradék vajon adagonként süssük ki a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik oldalukat pirítjuk meg.
  3. Az átsütött oldalukkal lefelé egyenként tegyük őket egy kivajazott tálba úg, hogy az egyikre cukros mákot szórunk, a következőt pedig lekvárral kenjük meg. Folytassuk a rétegezést addig , amíg az összes palacsinta el nem fogy.
  4. A "tortát" tálalásig tegyük be a hűtőszekrénybe. Porcukorral megszórva tálaljuk.  

  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 155
elküldve: 0
receptkönyvben: 176
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos palacsintatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

684
finomliszt 250 g
cukor 70 g
tojás 4 db
1 csipet
vaj 100 g
tej 500 ml
mák 150 g
porcukor 4 ek
sárgabaracklekvár 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek
vaj 1 ek