Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-diós aprósütemény

Mákos-diós aprósütemény
Mákos-diós aprósütemény
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból nekem kb. 70 darab aprósüteményem lett. Frissen a legfinomabb.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához:

A mákos töltelékhez:

A diós töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. A mákos töltelékhez a vizet a cukorral felfőzzük, majd hozzákeverjük a mákot. Kevés rummal ízesítjük, és hagyjuk hűlni.
  3. A diós töltelékhez a diót elkeverjük a lekvárral.
  4. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű köröket szúrunk ki. A középre kevés tölteléket teszünk, majd 2 szemben levő oldalról a tésztát összecsipkedjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 645
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós papucs, mákos papucs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
finomliszt 400 g
vaj 250 g
krémsajt 200 g
tojássárgája 2 db
mák 75 g
víz 50 ml
cukor 60 g
rum 1 ek
dió 75 g
sárgabaracklekvár 75 g