Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral

Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral
Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei karácsonyi bejglihez kissé sok diós és mákos tölteléket kevertem ki, ezért a megmaradt töltelékeket egy pitébe kevertem bele. Hogy teljes legyen a élvezet, rumos meggylekvárral körítettem tejszínhab kíséretében.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Bármiféle öntet vagy lekvár nélkül is finom pl. egy finom cappuchino, tea vagy egy pohár tej mellé. Én most egy kis meggylekvárba kevertem barna rumot, amit aztán a tejszínhab fészekbe kanalaztam, és a tetejét darabolt dióval szórtam meg. De legközelebb vaníliás öntetet fogok kínálni hozzá. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A hozzávalókat kimérjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a joghurtot.
  3. A kétféle lisztbe szórjuk a sütőport és egy csipetnyi sót.
  4. A tojásos keverékünkhöz lassan adagoljuk hozzá a lisztet, miközben folyamatosan csomómentesre keverjük.
  5. Utoljára adjuk hozzá az apróra vágott mazsolát, diót és a mákot.
  6. A sűrű masszát egy kivajazott, nagy lapos tepsibe öntjük, elegyengetjük. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha a megszurkálás után a fogpiszkálóra nem tapadt a süteményünk, akkor már a belseje is megsült. Miután kihűlt, szervírozzuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 45x35x3 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 838
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos süti, diós süti, poharas süti, édes süti, teasütemény, püspökkenyér, omlós süti,

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Fri, 2014-01-03 15:49

Köszi a dícsérő szavakat, kedves "H"! Szerintem finom is. :) Ha van időd és affinitásod hozzá, akkor készítsd el, utána várom a véleményt! Szép napot! Monique

hippy
hippy Fri, 2014-01-03 13:20

Áztá mindenit!!
Gratula a találékonyságodhoz:))
Igazán ínycsiklandó,
Üdv.,H.

526
rétesliszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
dió 20 dkg
mák 20 dkg
margarin 15 dkg
tojás 4 db
nádcukor 25 dkg
joghurt 4 dl
mazsola 10 dkg
sütőpor 2 tk
1 csipet