Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-diós kuglóf

Mákos-diós kuglóf
Mákos-diós kuglóf
82 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztát thang zong technikával készítettem. Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet az ezzel készített tészta. Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel. Alig vártam, hogy kisüljön, és megkóstolhassam, nekem nagyon ízlett!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Thang zong

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a 125 ml vízben keverjük el a 2,5 dkg lisztet, és főzzük sűrű krémmé legalább 1 percen át.
  2. Futtassuk fel az élesztőt kevés cukros tejben, majd hozzáadjuk a vajat, a tojást, a thang zong-ot, amit a vízből és a lisztből főztünk, sót, vajat, és kelt tésztát készítünk.
  3. Kelesztjük legalább 30-40 percet.
  4. A tésztát két részre osztjuk, két bejglit készítünk.
  5. Összeállítjuk a töltelékeket. Kevés forró tejjel leforrázzuk a diót, cukrot adunk hozzá ízlés szerint, mazsolát és citromhéjat reszelünk bele. Ezzel megtöltjük az egyiket. Kivajazott kuglófformába helyezzük.
  6. A másikba pedig a mákos töltelék jön, amit hasonlóan állítunk össze kevés tejjel, vízzel, esetleg lekvárral vagy pedig meggyel keverve. Megtöltjük, felcsavarjuk, majd a diós tekercsre helyezzük.
  7. Kelesztjük még 30 percig.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött kuglóf, kuglóf diós-mákos töltelékkel töltve, kelt kuglóf thang zong technikával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

galmartika
galmartika Sun, 2013-11-17 17:45

Kedves helena26!Biztos fél liter tej kell????Nekem folyik a tésztám:(

sziszu
sziszu Thu, 2013-09-26 09:27

Kedves Helena26!
Én is olvastam a thang zong módszerről, de azt is írta, aki már kipróbálta, hogy a magyar lisztek jók és jól felveszik a folyadékot, ezáltal tovább puha lesz a sütink. Érdekelne, hogy neked mik a tapasztalataid és hogy tovább friss maradt-e a kuglófod? köszönttel:
sziszu

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-11-18 20:38

Kedves sziszu!
Nekem nagyon tetszik ez a sütési módszer! Olyan lesz a tészta,mintha krumplival készítenénk. Szerintem 1próbát megér! Főleg a kelt tésztánál nagyon jó. Én házi metéltet is készítettem vele,meg fánkot. Lehet tejjel ,vízzel,vagy keverve elkészíteni
a tang zhongot. Üdv.:Helena

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-09-26 13:30

Kedves sziszu!
Nekem nagyon tetszett a tészta állaga. Napokig finom puha marad a kalács. Az biztos,hogy egy darabig csakis ezzel a módszerrel készítem el a kalácsokat , sőt még kenyéret is szeretnék sütni vele. Olyan volt a tészta 3.és 4. napon,mintha csak aznap sütöttem volna. Én nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Szerintem ki kell próbálni és mindenki eltudja dönteni,hogy fogja-e majd legközelebb újra sütni. Mindenkinek más az ízlése! Szerintem minden egy próbát megér!
Üdvözlettel:Helena

1341
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 3 dkg
tej 3 dl
cukor 3 púpozott ek
1 csipet
vaj 8 dkg
víz 125 ml
finomliszt 2.5 dkg
dió 15 dkg
mák 15 dkg
tej 2 dl
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 5 dkg