Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-diós rúd

Mákos-diós rúd
Mákos-diós rúd
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szomszédnénitől tanultam ezt a receptet, és azért tetszik, mert nem kell bele tojás, és az unokaöcsém is eheti!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

  • 20 dkg mák
  • 13 dkg cukor
  • 1 dl tej (annyira van szükség, hogy felfőzzük!)

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

A töltelék lehet még túró, alma vagy lekvár.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a margarint belemorzsoljuk, az élesztős tejet és a tejfölt is hozzáadjuk, majd jól összedolgozzuk. Hagyjuk kelni meleg helyen kb. 20 percig.
  3. Majd megfelezzük a tésztát, aztán lisztezett deszkán még jól átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.
  4. A kinyújtott tésztát 3 részre osztjuk, késsel megjelöljük, de nem vágjuk el!
  5. Majd a tölteléket a tészta szélénél elkezdve azonos mennyiségben ráhalmozzuk, majd fordítunk rajta, és egy picit feltekerjük, de csak annyira, hogy a töltelék ne essen ki, majd elvágjuk a tésztát. Ahol a két tészta összeér, az legyen a tepsi alján. Ugyanígy megcsináljuk a többi rudat is.
  6. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  7. Ha kész, akkor szeletekre vágjuk, és vaníliás porcukorban megforgatjuk. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 478
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos kalács, diós kalács, mákkal töltött kelt tekercs, dióval töltött kelt tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-06-25 14:53

Szia Adrienn! Ez a suti nagyon jol hangzik es persze jol nez ki. Most talaltam csak ra, ugy-hogy biztosan meg fogom sutni.

Koszi a receptet, Veronika

1280
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 1 dl
cukor 1 ek
1 csipet
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
mák 20 dkg
cukor 13 dkg
tej 1 dl
dió 20 dkg
cukor 13 dkg
tej 1 dl
mazsola 2 marék
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek