Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos guba habosan

Mákos guba habosan
Mákos guba habosan
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tévében láttam néhány éve ezt a receptet. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem. Ha nem volt itthon citromhéj, anélkül is készítettem már, úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kevesebb cukrot teszünk bele, akkor tálaláskor csurgassunk rá egy kevés mézet! Nagyon kellemes ízű lesz a mézzel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájákkal elkeverünk 2 ek cukrot és 6 ek tejet.
  2. A többi tejet felforraljuk a másik 2 ek cukorral. Mielőtt teljesen felforrna, gyorsan hozzákeverjük a cukros, tojásos tejet. Állandóan kevergetve tovább főzzük.
  3. Amikor felforr, gyorsan lehúzzuk a tűzről, nehogy összekapja a tojást. Belekeverjük a vanília aromát és langyosra hűtjük.
  4. Egy jénait kivajazunk.
  5. A kifliket karikákra vágjuk, és gyorsan megforgatjuk őket a langyos tejben. Ne ázzanak el nagyon, csak néhány pillanatra hagyjuk benne a tejben, utána szűrőlapáttal szedjük át őket a jénaiba. Egyszerre csak kevés kiflit rakjunk a tejbe!
  6. Az első réteg kiflit szórjuk meg a porcukros, mákos keverékkel, amibe belekeverhetünk egy kevés fahéjat és citromhéjat is.
  7. Újabb réteg kifli következik, amit szintén megszórunk mákos keverékkel.
  8. A tojásfehérjéket megszórjuk egy pici sóval, habverővel kemény habot verünk belőle, egyesével beletesszük a 3 ek porcukrot, miközben tovább forog a habverő, végül a baracklekvárt is a habba keverjük.
  9. Ezt a habot óvatosan a mákos guba tetejére kenjük, kanállal hullámokat alakítunk ki a hab tetején.
  10. Előmelegített sütőben 160 fokon szép világosbarnára sütjük a hab tetejét, addigra átsül az egész mákos guba.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 46 917
elküldve: 26
receptkönyvben: 243
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos guba, mákos guba habbal, mákos guba sütőben

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2015-08-16 19:26

Kedves Ildike!
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Köszönöm a visszajelzést!
Üdv.: Kata

675
kifli 8 db
tej 1 l
tojássárgája 3 db
cukor 4 ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
mák 6 dkg
porcukor 6 ek
citromhéj 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 3 db
porcukor 3 ek
sárgabaracklekvár 1 ek