Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos guba rakva vagy téve

Mákos guba rakva vagy téve
Mákos guba rakva vagy téve
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gimis kajáldában ettem először mákos gubát. Utána kerestem a megfelelő receptet, hogy én is elkészíthessen itthon, és kilakjak belőle rendesen. ;) Pár receptet összerakva dobtam össze a sajátomat. Szerintem az eredmény tökéletes lett (nem úszik a tejben, és nem is száraz). Nálunk hamar elfogyott. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én mindig rakva csinálom, mert egyszerűbb csak simán rászórni a mákot, mint egyenként beleforgatni. És ha kivesszük a tepsiből, úgy is szét lehet a villával szedni, vagy magától is szétesik. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk fel a kifliket 1,5-2 cm-es karikákra. (Vékonyabb ne legyen, mert hamar át fog ázni.)
  2. A karikákat tegyük egy sütőlapra (tepsibe), és sütőben szárítsuk meg egy kicsit, épp, hogy a teteje száradjon meg. (Én mindig frissen veszem a kiflit, ezért kell gyorsan szárítani, ha eleve szárított kiflivel készítjük, ezt hagyjuk ki.)
  3. A mákot ledaráljuk, és hozzákeverjük a porcukrot.
  4. A tejet melegítjük.
  5. Közben a tojássárgákat és a cukrot felverjük.
  6. A tojásos cukros keveréket hozzáadjuk a már meleg, de még mindig a tűzön lévő tejhez (ne forrjon!!). Beleöntjük a vaníliás cukrot, és beleszeljük a margarint is.
  7. Kivajazott tepsiben készítjük el. Rakva: A kifli karikákat egyenként (ne rakjunk kettőnél többet a tejes mártásba, mert túlságosan átpuhul, amíg dolgozunk a másikkal) belemártjuk a tejes mártásba, majd szorosan egymás mellé pakoljuk a tepsiben. Majd gazdagon megszórjuk mákkal a sort. Jöhet a következő sor áztatott kifli és a mák... Legfelül kifli legyen, és a maradék tejes cukros keverékkel meglocsolhatjuk. (Így nem lesz száraz, és szépen megpirul.)
  8. "Téve": A kifliket itt is belemártjuk a tejes mártásba, de nem rakjuk egymásra, hanem egyenként megforgatjuk a mákban, és így rakjuk a tepsibe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

K..Móni

Mióta szakács: 2015.07.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos guba, guba mákosan lerakva, mákos kiflik sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1367
kifli 12 db
tej 1 l
cukor 16 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg
tojássárgája 4 db
mák 30 dkg
margarin 5 dkg