Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos guba Szimran konyhájából

Mákos guba Szimran konyhájából
Mákos guba Szimran konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én receptem talán abban különbözik a többitől, hogy kapcsos tortaformában készítem el, édes és nem szikkadt kalácsból, így a végeredmény egy süteményként szelhető illatos csoda. Érdemes kipróbálni ! Még nem volt olyan vendégem, aki nem szerette volna.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mákot ledaráljuk (ha lehet, préselve, mákdarálóval, az olajtartalma miatt, csak így élvezhetjük igazán finom ízét). Ízesítjük a narancs reszelt héjával, és egy kevés narancs levet is facsarunk bele. Édesítjük porcukorral.
  2. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük . A tejet felmelegítjük, és hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a tojásos keverékhez öntjük, majd visszatesszük a tűzhelyre, és pár másodpercig tovább főzzük.
  3. A mézet és vajat felolvasztjuk. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, elkezdjük rétegezni a feldarabolt kalácsot, a vaníliás krémet, bőven megszórjuk az édes mákkal, és locsoljuk a vajas-mézes sziruppal.
  4. 15 percre előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Szervírozása előtt a mascarponét egy kevés porcukorral, kevés narancslével ízesítjük, nyomózsákba töltjük, és a tetejét ezzel díszítjük.
  5.  
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 447
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákosguba-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Tue, 2019-03-19 13:31

Kedves Szimran!
Nagyon jól néz ki a mákos gubád és a leírás alapján nagyon finom lehet. Mivel mák- és mákos guba rajongók vagyunk, el fogom készíteni a hét végén! További jó sütés-főzést!
Andi

1561
mák 150 g
porcukor 150 g
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 0.5 narancsból nyert
tojássárgája 4 db
cukor 4 ek
tej 10 dl
vanília 1 db
vaj 10 dkg
méz 2 ek
kalács 60 dkg
mascarpone 200 g