Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos kuglóf

Mákos kuglóf
Mákos kuglóf
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mákos kuglóf egy narancsos kuglóftészta továbbgondolásának eredményeként született. Ünnepekre készítve több nappal előbb megsüthető, dobozban vagy zacskóban tartva pár napos állás során még inkább összeérnek az ízei, de frissen is igen finom.

hozzávalók / 4 adag

A kuglófhoz

A forma előkészítéséhez

A kuglóf szórásához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a darált mákot, diót, és a fahéjat a sütőporral összekeverjük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a reszelt narancs vagy citromhéjat, a vaníliakivonatot, a facsart narancs- vagy citromlevet, a tejet és összekeverjük.
  3. Végül fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes-mákos-diós keveréket.
  4. A kuglófformát kivajazzuk, beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát és 30 percet pihentetjük.
  5. Ezt követően előmelegített sütőben, 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  6. Még melegen kiborítjuk a formából és hagyjuk hogy hűljön.
  7. Porcukorral megszórva kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 115
elküldve: 9
receptkönyvben: 199
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

mákos-narancsos kuglóf

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

puncedly
puncedly Wed, 2016-09-07 18:02

Szia Tunder, ez az elso sutim, amire a parom azt mondta, ehetetlen. Sajnos osztoznom kelle a velemenyen. Tul vajas. Tul tomor. Szinte lehetetlen volt atsutni. Tocsogott a teszta egy ora 180C valo sutes utan is. Sajnalom, kar a hozzavalokert.

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Sun, 2016-02-07 15:37

Pár napja megsütöttem, de dió nélkül (lusta voltam pucolni), dupla mákkal. Iiiiisteni finom :) Imádom a mákos dolgokat, és ez a top 3-ban van! Köszönöm a receptet :)

e.herzog
e.herzog / e.herzog Mon, 2013-04-01 10:42

Tünder!!
most mar többször megcsinaltam a kuglofot nagyon finomra sikerült hogy saftosab legyen en 1 almat aprora bele reszeltem-probald ki hatha neked -nektek is izlik majd
egyebkent köszönöm a rec.nagyon nagy sikert aradtam vele

Gombay!
probald ki a sütit valami mas formaba lehet hogy nagyon magas a kuglof formad/hiszen van különbözö meretben/egyebkent sok sikert legközelebb -nem banod meg mert nagyon finom

Fffö
Fffö Wed, 2011-11-02 15:28

Kedves Tündér!

Elkészítettem a sütit két nappal ezelőtt és akkora sikert aratott, mint még semmi! Finom, lágy a tészta, ugyanakkor (nekem) szépen egybe maradt, szép kuglóf formája volt. :) Köszönöm!
Jó főzőcskélést!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2011-04-17 08:47

Kedves Gombay! A receptnek semmi baja. A megadott sütési információkkal, 25 dkg vajjal/margarinnal az alaprecept alapján az alábbi kuglófokat készítettem:

http://izeskalandok.blogspot.com/2011/03/dios-kuglof.html
http://izeskalandok.blogspot.com/2010/03/narancsos-kuglof.html
http://izeskalandok.blogspot.com/2010/03/makos-kuglof.html

Ha a recept alapján mindent betartottál,a pihentetési időt is!, akkor elvileg sikerülnie kell.
Én egy átlagos sütővel sütök, egy régi formában, a továbbgondolt receptek is mindig jól sikerültek, könnyen kiemelhető és átsült volt a kuglóf.

Gombay
Gombay Sun, 2011-04-17 09:38

Köszi a választ. Mindent betartottam, így a pihentetési időt is. Meg fogom próbálni még, nem vagyok az feladós fajta. :)

Gombay
Gombay Sat, 2011-04-16 15:51

Ez a mákos kuglóf recept valahogy nem jött be. Az alja sehogy sem akart megsülni, pedig csoda sütőm van. Valaki segíthetne, mert finom a recept de lehet hogy sok a vaj benne?! Vagy a sütési info nem jó?!

1176
vaj 25 dkg
cukor 18 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
1 csipet
tojás 4 db
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
tej 1.5 dl
finomliszt 10 dkg
mák 10 dkg
dió 10 dkg
fahéj 1 kk
sütőpor 1 csomag
vaj 2 dkg
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 2 ek