Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos kukoricalepény

Mákos kukoricalepény
Mákos kukoricalepény
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a mamámtól örököltem. Azt mesélte, hogy régen nem mindig volt búzaliszt. Akkor kukoricát morzsoltak, azt megdarálták és átszitálták, majd ebből készítettek akármit is. Általában hetente kétszer is sütöttek belőle. Ebbe a receptbe tettem egy kis csavart: a mákot. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Belemorzsoljuk az élesztőt és nem kell várni vele, hogy felfusson, azonnal lehet belerakni a tojást, a zsírt és a csipet sót. Ezeket alaposan elkeverjük.
  2. A kukoricalisztet beleöntjük és folyékony masszát kell kapnunk. Ezt félrerakjuk kelni. Nem kell olyan sok idő neki, mint egy kelt tésztának.
  3. Ha megkelt, akkor egy tepsit kizsírozunk és lisztezünk. A felét beleöntjük. Elsimítjuk és rászórjuk a mákot.
  4. Rátesszük a tetejére a maradékot és 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük, kb ennyi idő alatt lesz a tészta foszlós.

A töltelékhez:

  1. A mákot összekeverjük a cukorral. Ízlés szerint lehet citromhéjat is belerakni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricamálé, mákos lepény, kukoricalisztes sütemény, gluténmentes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
kukoricaliszt 550 g
tej 0.5 l
friss élesztő 25 g
cukor 1.5 ek
tojás 4 db
sertészsír 0.5 ek
1 csipet
mák 10 dkg
porcukor 10 dkg