Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos laska-palóc krumplilángos édesen

Mákos laska-palóc krumplilángos édesen
Mákos laska-palóc krumplilángos édesen
84 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez ismét egy régi ízemlék drága nagyimtól, a pontos alapreceptet nem tudom sajnos, ez már egy kicsit modernizált változat. Most az egyik gasztroblogger által indított játékra sütöttem meg, az elkészítés fázisait a blogomban követhetitek nyomon.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szóráshoz

ajánlat

Egy laktató leves után kiváló második fogás, főleg, ha szeretjük a mákos ételeket!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alap a krumplis tészta, amiből szilvásgombócot vagy nudlit szoktunk készíteni.
  2. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. (Próbáljunk egyforma példányokat kiválasztani, hogy mindegyik egyszerre legyen puha. Ha kisebb is van benne, akkor elázik a krumpli, túl vizes lesz.)
  3. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadujuk a vajat/ margarint, csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
  4. A tésztából kis cipókat formázunk, amiket kör alakúra kinyújtunk.
  5. Zsiradék nélküli palacsintasütőben kisütjük pár perc alatt.
  6. Sütés után forró vízbe mártjuk, tányérra helyezzük, és meghintjük porcukros darált mákkal. Ezekből a mákos „lapocskákból” tornyot építünk: egymás tetejére rakosgatjuk, így alul-felül mákosak lesznek (kivéve persze az alsót).
  7. Majd palacsintaszerűen feltekerve fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 942
elküldve: 3
receptkönyvben: 237
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplilángos, édes krumplilángos, mákos laska

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angi77
angi77 Sat, 2017-04-08 19:37

Ez nagyon jó,mint régen,mi zsírral,vagy tejföllel és hagymával ettük!Köszi!

randrea
Andrea / randrea Fri, 2013-08-02 15:29

Kedves Anita!

Muszáj a palacsintákat forró vízbe mártani?

Köszönöm válaszodat: Andrea

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2013-08-04 22:05

Kedves Andrea!
Muszáj belemártani vízbe, mert a lapok szárazak amúgy, a mák nem tapadna rá.
Üdv:
Anita

suvkat
suvkat Thu, 2012-08-09 17:23

Nálunk ezt úgy csinálják, hogy a forró vízből kivett lecsöpögtetett lapok mindkét felét megkenik olvasztott zsírral, cukrozott mákra borítják, megkenik szilva- vagy sárgabaracklekvárral (nem kell sajnálni) és a mákkal együtt tekerik fel.
Próbáljátok ki, isteni finom, de nem lehet belőle sokat enni, nagyon laktató!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-08-16 22:11

Nagyon jól hangzik, biztos finom lehet! Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a változatot is!
Üdvözlettel:
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-09 16:02

Kedves Anita!

Nagyon guszta, mákimádók vagyunk, ez a recept elkészítésért kiállt! :-o

Szép nyári napokat kívánok!
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-08-16 22:05

Kedves Éva-Anyóca!
Remélem, hogy ízleni fog:-)!
A családban apukám így jobban szereti a laskát, a gyermekeim inkább a sós változatot (amikor csak kisütöm, majd megkenem olajjal) kedvelik.
Szép hétvégét kívánok!
Anita

696
burgonya 1 kg
1 csipet
vaj 3 dkg
finomliszt 35 dkg
mák 10 dkg
porcukor 5 dkg