Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos linzer Iluskától

Mákos linzer Iluskától
Mákos linzer Iluskától
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha édességhiányom van, akkor képes vagyok nekiállni gyúrni, főleg mivel tudom a linzerem több nap után is ugyanolyan puha marad, és bármikor egyet-kettőt megehetek belőle.Túlzásba nem viszek semmit, de ami jó, az jó!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérünk minden alapanyagot (a lekvárt kivéve), és alaposan összegyúrjuk sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  2. Kiszaggatjuk. Egyik felét simára, a másik felének a közepét kisebb szaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
  4. Ha kivettük, azonnal kenjük meg a lekvárral, majd ha rátettük a másik felét, a lyukba is tegyünk lekvárt. (Nylonban érdemes tárolni.) 2 gáztepsivel lett ebből a mennyiségből.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 365
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
759 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer mákosan, linzer lekvárral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1867
finomliszt 55 dkg
mák 5 dkg
vaj 30 dkg
sertészsír 2 ek
nádcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliaaroma 2 teáskanál
sütőpor 1.5 csomag
tej 1 ek
lekvár/ dzsem 7 ek