Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos linzerkocka

Mákos linzerkocka
Mákos linzerkocka
57 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle linzertésztát készítettem már, de ilyen finomat még nem... És a töltelék ízéről nem is beszélve: túlságosan nem édes, a lekvárok megteszik hatásukat... Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 12 adag

Linzer

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Linzer

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihenni a hűtőbe tesszük.
  2. Az idő leteltével a hideg tésztát, egyenként 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Ajánlatos az első lapot rögtön a sütőpapíron nyújtani, mert így könnyebb lesz a tepsibe helyezni. A tepsibe emelt lapot egy villával megszurkáljuk, majd a máktöltelék felét egyenletesen elosztva rákenjük a lapra, és ráborítjuk a második lapot. Ennek tetejét is szurkáljuk meg kissé, majd kenjük rá a maradék tölteléket is. Fedjük be a harmadik lappal, és ennek tetejét is szurkáljuk meg.
  3. A tésztát 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva, porcukorral enyhén megszórva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A mákot elkeverjük a cukrokkal, reszelt citromhéjjal, majd leforrázzuk a tejjel, és teljesen kihűtjük.
  2. Ha kihűlt, beledolgozzuk a lekvárt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 748
elküldve: 4
receptkönyvben: 93
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos linzer, mákos réteges

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

muskátli88
muskátli88 Sat, 2018-03-17 17:13

Koszonom a receptet ! fantasztikus suti ! Tokeletes lett ! Imadom ! Sokszor el lessz keszitve !!!!

muskátli88
muskátli88 Sun, 2016-05-22 19:52

Tokeletes recept, az tesztaja is isteni finom..konnyu, a mak benne szinten ! Annyit valtoztattam, hogy reform suti legyen, a liszt helyett glutenmentes lisztet hasznaltam, cukor helyett steviat, a lekvar erdei gyumolcsos cukormentes. Igy is fantasztikusan sikerult ! Koszonom a remek receptet !

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2016-05-23 09:18

Szívesen adtam közre, és köszönöm szépen visszajelzésedet. Örülök, hogy ízlett a sütim. Nálunk is a nagy kedvencek közé tartozik. Ezek szerint, mint írod, reformosan is megállja a helyét.

377
finomliszt 38 dkg
sütőpor 3 g
szódabikarbóna 3 g
1 csipet
porcukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
vaj 15 dkg
tojás 1 db
tej 75 ml
mák 25 dkg
cukor 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 dl
lekvár/ dzsem 4 teáskanál