Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-meggyes kocka

Mákos-meggyes kocka
Mákos-meggyes kocka
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy fittsütemény-receptes oldalon találtam (az oldal sajnos már nem él), kicsit aprólékos, és hosszabb időt igényel az elkészítése, de megéri a ráfordított időt, mert nagyon finom :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Vaníliás krém

Meggyes réteg

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A zabkorpát, a darált zabpelyhet, a mákot, az édesítőt, a citromhéjat, a szódabikarbónát és a sót elkeverjük. Majd elmorzsoljuk a botmixerrel pépesített túróval. Ezután hozzákeverjük a joghurtot, a tojást. Ha nagyon sűrű lenne a tészta, akkor pár csepp tejjel vagy vízzel keverjük még el.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 35x20 cm-es tepsiben kb. 10-15 percig sütjük.

Vaníliás krém

  1. A tejet, a zabkorpát, a vaníliás cukrot és az édesítőt elkeverjük, majd lassan kevergetve nagyon sűrű pudingot főzünk.

Meggyes réteg

  1. A meggyet kicsit szétnyomkodjuk villával (vagy turmixgépben pürésítjük), hozzákeverjük a zabkorpát, a pudingport és az édesítőt, és sűrűre főzzük.

Teteje

  1. A meggyszemeket negyedeljük. A zseléhez a vizet a pudingporral és az édesítővel sűrűre főzzük.

Összeállítás

  1. A mákos lapot függőlegesen kettévágjuk.
  2. Mindkét lapot megkenjük a vaníliás krémmel.
  3. Várunk, hogy kicsit "bőrös" legyen a teteje.
  4. Az egyik vaníliakrémmel megkent tésztára kenjük a meggyes krémet.
  5. Erre a lapra rátesszük a másik vaníliakrémes lapot.
  6. Ennek a tetejére rátesszük a meggydarabokat, majd ráöntjük a zselét.
  7. Legalább 3-4 órára tegyük hűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütikocka, meggyes réteges

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

370
zabkorpa 63 g
zabpehely 63 g
mák 50 g
sovány túró 150 g
édesítőszer 10 db
tojás 1 db
joghurt 140 g
citromhéj 0.5 kk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
tej 250 ml
zabkorpa 40 g
édesítőszer 5 db
vaníliás cukor 1 ek
meggy 150 g
zabkorpa 5 g
epres pudingpor 6 g
édesítőszer 3 g
meggy 150 g
víz 150 ml
epres pudingpor 20 g
édesítőszer 2 db