Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából

Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából
Mákos-meggyes kocka Lizinka konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy internetes kép családi újratervezése, valamint többszöri próbálkozás eredménye ez a süti!

hozzávalók / 4 adag

piskótához

töltelékhez

tetejére

ajánlat

A csokival bevont piskótalapot érdemes előre elkészíteni, felkockázni, és úgy rátenni a még nem teljesen kihűlt zselére.

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy nagyobb edényben elektromos habverő legmagasabb fokozatával habosra keverjük a tojások sárgáját a vízzel és a cukorral.
  2. Majd fakanállal belekeverjük az olajat, a sütőporos lisztet és a mákot. Ezután a keményre felvert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
  3. A mákos piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

töltelékhez

  1. A vaníliás pudingport sűrűre főzzük a tejjel, cukorral, és teljesen kihűtjük. A Hulalát kemény habbá verjük a zselatinfixszel, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
  2. A kihűlt mákos-piskótát két lappá vágjuk, és az egyik felét egyenletesen megkenjük a krémmel. A tetejét kirakjuk lecsepegtetett meggyszemekkel.
  3. A tortazselét elkészítjük, és langyosan a tortára öntjük, majd befedjük a másik piskótalappal.

tetejére

  1. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk (ízlésünknek megfelelően olajjal vagy vajjal).
  2. Egyenletesen bevonjuk vele a tortát, majd hűtőben 1-2 órát dermesztjük. Nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 203
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
377 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges szelet, meggyes-mákos sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

956
tojás 3 db
cukor 20 dkg
víz 5 ek
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 tk
mák 5 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 2 ek
növényi tejszín 200 ml
zselatinfix 1 csomag
meggybefőtt 350 g
tortazselé 1 csomag
tortabevonó 100 g
napraforgó olaj 1 ek