Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos meggyes koszorú

Mákos meggyes koszorú
Mákos meggyes koszorú
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a meggyes sütemény egész évben készíthető, szezonban friss meggyből, azon kívül fagyasztott gyümölcsből vagy kompótból.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, 1,5 dl tejet. Alaposan összeforgatjuk.
  3. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik részhez keverjük a darált mákot és a maradék tejet. Összeforgatjuk.
  4. Egy 24 cm-es koszorú formát kivajazunk, majd meghintünk liszttel (az ehhez szükséges mennyiséget a hozzávalókhoz számoljuk hozzá, külön nincs feltüntetve).
  5. Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér és 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Megszórjuk kimagozott meggy felével, majd befedjük a maradék tésztákkal. A fehér tésztára mákos kerül, a mákosra fehér. Rászórjuk a maradék meggyet.
  6. 180˘C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 638
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütikoszorú, mákos meggyes sütikoszorú, mákos meggyes süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1002
tönkölybúza liszt 35 dkg
cukor 10 dkg
tojás 4 db
vaj 18 dkg
tej 2 dl
sütőpor 12 g
mák 10 dkg
meggy 50 dkg