Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-meggyes puszedli

Mákos-meggyes puszedli
Mákos-meggyes puszedli
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Recept forrása: Dr. Oetker karácsonyi receptfüzet. Finom aprósüti, nem csak karácsonyra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a pudingport, majd sorban a többi hozzávalót, és a robotgép dagasztófejével sima masszává keverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat helyezünk, melyek közepükbe mélyedéseket nyomunk. A halmok között hagyjunk elég távolságot, mert sülés során növekedni fognak!
  3. Előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
  4. Sütőrácsra kirakjuk, a mélyedéseket a felmelegített lekvárral megtöltjük, és hagyjuk a süteményeket kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 049
elküldve: 2
receptkönyvben: 172
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Főzőmasina

Mióta szakács: 2010.05.20.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mákos-meggyes pogácsák, mákos-meggyes halmok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zizibizi
zizibizi Thu, 2011-02-24 18:03

Most készült el, még senki nincs itthon, de már eléggé megfogyatkozott a tepsi tartalma :o)
Nagyon finom kis keksz.

655
finomliszt 200 g
sütőpor 1 tk
vaníliás pudingpor 1 csomag
mák 3 ek
porcukor 100 g
1 csipet
tej 5 ek
napraforgó olaj 100 ml
meggylekvár 100 g