Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-meggyleves rétes

Mákos-meggyleves rétes
Mákos-meggyleves rétes
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rétes, könnyű és finom desszert... ezt a fajtát egyik este kezdtük el itthon csinálni, és mikor készen lett, mindenki nekiállt. Nem kell mondanom, hogy másnapra már nem láttunk belőle semmit! :D

hozzávalók / 4 adag

2 rúdhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet feltesszük forralni. Ezzel leforrázzuk a darált mákot, hozzákeverjük a mazsolát, a reszelt citromhéjat. Ha túl nedves a töltelék, zsemlemorzsát kell beleszórni.
  2. Leterítünk egy nedves konyharuhát, és ráteszünk egy réteg réteslapot. Egy kis lábasba olajat öntünk, és egy ecset segítségével óvatosan megcsepegtetjük a lapot olajjal.
  3. Az 1. lapra rátesszük a 2. lapot és ugyanúgy megcsepegtetjük, mint az elsőt, majd ugyanígy rétegezzük a 3. és a 4. lapot is, és azokat is megcsepegtetjük egy kis olajjal.
  4. Szétterítjük a mákos tölteléket a tésztán, meglocsoljuk meggylével, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Amikor elkészültünk a rétes feltekerésével, mindkét végét óvatosan maga alá hajtogatjuk, hogy sütés közben ne türemkedjen majd ki belőle a mákos töltelék.
  5. Kizsírozott tepsibe tesszük a réteseket, kicsit megolajozzuk a tetejüket, majd előmelegített, nagyon forró sütőben alig 8-10 perc alatt készre sütjük az egészet.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 848
elküldve: 4
receptkönyvben: 96
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos rétes, rétes mákos-meggyleves töltelékkel, meggyleves-mákos rétes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2012-04-24 10:45

Sziasztok, jajj bocsánatot kérek, csak eredeti receptben almát is kell bele tenni, de én most nem így készítettem. Viszont a receptet meg így bemásoltam... de javítom a hibám! Mégegyszer elnézést, nem akartam senkit összezavarni!

boromisza dalma
boromisza dalma Tue, 2012-04-24 09:45

és a meggylé mikor kerül bele? és milyen alma levét kell felszívnia a morzsának? vagy csak én nem látom h hol szerepel az alma?

1133
réteslap 8 db
mák 40 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
mazsola 5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 26 dkg
meggylé 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
zsemlemorzsa 2 ek