Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos morzsasüti

Mákos morzsasüti
Mákos morzsasüti
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pillanatok alatt összeállítható "crumble" nagyon kedvelt nálunk, ízlés szerint önthetünk rá glazúrt is, ha kevésbé édesen szeretnénk, el is hagyhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingport csomómentesre keverjük 6 ek. cukorral és 100 ml tejjel. A maradék tejet felfőzzük, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, 1 perc alatt készre főzzük. Lehűtjük.
  2. 200 g lisztet a vajjal, 75 g cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, egy tojássárgájával morzsásra összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük (a robotgép dagasztóvilláját használtam).
  3. A maradék lisztet összedolgozzuk a sütőporral, túróval, 1 ek. tejjel, 1 tojással, olajjal, cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Formára nyújtjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belefektetjük a tésztát.
  4. A mákot a pudingba keverjük 1 ek. cukorral, reszelt citrom héjával, vaníliás cukorral, majd a tölteléket eloszlatjuk egyenletesen a tésztán. A tetejére rászórjuk a morzsát. 175 fokon 45 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 415
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

crumble

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1352
vaj 100 g
cukor 200 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 8 dl
mák 250 g
tojássárgája 2 db
sütőpor 3 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
1 csipet
tehéntúró 75 g
finomliszt 400 g
vaníliás cukor 2 csomag