Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos nudli Iluska konyhájából

Mákos nudli Iluska konyhájából
Mákos nudli Iluska konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem egy házilag készített nudli tészta sokkal finomabb, mint az üzletekben kaphatók. Kicsit időigényes, de minden fáradozást megér...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha az 5 dkg mák és porcukor kevés lenne, daráljunk még hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört burgonyát, ha teljesen kihűlt, a zsírral, pici sóval és liszttel jól összegyúrjuk.
  2. Hengereket sodrunk, majd felvagdossuk 2-3 cm-es nagyságúra.
  3. Vizet forralunk, belerakosgatjuk a nudlikat, miután feljöttek a víz tetejére, egy tálba szedjük.
  4. Darált, porcukros mákkal megszórjuk kedvünkre, majd tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 3 351
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nudli mákosan, nudli házilag, édes burgonyanudli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
burgonya 5 db
finomliszt 17 dkg
disznózsír 1 ek
1 csipet
mák 5 dkg
porcukor 5 dkg