Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos rakott palacsinta

Mákos rakott palacsinta
Mákos rakott palacsinta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott palacsinta és a mákos guba tökéletes ötvözete. Recept a Magyar-franczia szakácskönyvből, 1881-ből.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

Továbbá

ajánlat

A mákhoz adhatunk vaníliát, citromhéjat is, de rétegezhetünk bele almát vagy meggybefőttet is, ez a legpuritánabb változata ennek az ételnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a liszttel és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is a tésztához, és jól kikeverjük.
  2. A tésztából olajozott serpenyőben vékony palacsintákat sütünk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk őket.
  3. A mákot a 6 dkg cukorral ledaráljuk.
  4. Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, és elkezdjük a rétegezést. Egy sor palacsinta, aztán cukros mák, majd megint palacsinta, megint mák, stb. A sort palacsintával zárjuk.
  5. A tejfölt a tejszínnel és a 2 ek cukorral elkeverjük, annyi tejet adunk még hozzá, hogy folyós legyen. Ezzel leöntjük a rakott palacsintát.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg nem kezd pirulni a teteje.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 932
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos guba palacsinta, sült palacsinta mákkal, réteges-mákos sült palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Sun, 2015-08-09 13:36

Szerintem azért kell felvágni a palacsintát, mert 1881-ben a "felvágós" dámák ezt így szokták. És mert szó szerint kell érteni a receptet. :)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2014-12-25 10:08

Szia robbiedani!
Talán így jobban fel tudja szívni a nedvességet, szaftosabb. De szerintem nyugodtan csinálhatod egész palacsintákkal is.:)
Boldog karácsonyt!
Kaata

635
tojás 2 db
finomliszt 25 dkg
tej 5 dl
napraforgó olaj 1 ek
mák 10 dkg
cukor 6 dkg
vaj 1 dkg
tejföl 4 ek
habtejszín 2 dkg
tej 3 ek
cukor 2 ek