Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-ricottás amerikai palacsinta

Mákos-ricottás amerikai palacsinta
Mákos-ricottás amerikai palacsinta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Induljon édesen a reggel - zseniálisan finom, juharsziruppal locsolt, pufi palacsintákkal!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot és a mákot kimérjük egy nagyobb tálba, és kanállal összekeverjük.
  2. A tojásokat felütjük egy kisebb tálba, villával jól felkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes elegyhez. Beletesszük a ricottát is, habverővel összedolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet. Közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Sűrű tésztát kapunk, amit lazábbá tehetünk két kanál szénsavas ásványvízzel. Ha még mindig túl sűrű, adjunk hozzá további két kanállal.
  3. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját belereszeljük a tésztába, amelyhez hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
  4. Közepes lángon felmelegítünk egy serpenyőt, de csak közvetlenül sütés előtt teszünk bele olajat. Egyszerre 4 kis palacsintát sütünk ki, oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarna színűek lesznek.
  5. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük őket, majd melegen juharsziruppal meglocsolva, friss gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
finomliszt 12 dkg
ricotta 25 dkg
sütőpor 1 tk
mák 1 ek
tojás 2 db
1 csipet
nádcukor 2 tk
tej 200 ml
ásványvíz 45 ml
vaj 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 2 ek
juharszirup 3 ek
vérnarancs 1 db