Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos és szezámmagos grissini

Mákos és szezámmagos grissini
Mákos és szezámmagos grissini
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiammal tévéztünk, miért is ne? Sütöttek - főztek, mi pedig csorgattuk a nyálunkat :).
Valami sósat készítettek, és már abban a pillanatban járt is az agyam. És ahogy beszélgettünk a sós rágcsákról, beugrott a grissini. Na, nekem se kellet több! Már a neten lógtam, és receptet keresgéltem. Rábukkantam erre az isteni grissinire. Hát csoda, hogy volt itthon szárított élesztő, mert nem vagyok nagy rajongója. Egyszer véletlenül keveredett a kosaramba vásárlás közben.
Szóval pillanatok alatt kész volt a tészta. Gyermekeim csak lestek, épp hogy beszéltünk róla, és már ott is a konyhában a friss rágcsa. Egy dologban biztos vagyok: ez grissini nagyon sűrű vendég lesz nálunk :D.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Fele tésztába apróra vágot rozmaringot tettem, ami sülés közben....hmm, fenséges illatú volt! Készítettem szezámost és mákosat is próbaképp. Legközelebb fokozom az ízeket, pl: fokhagymával, különböző fűszerekkel. Itt csak a képzelet szab határt :).
Különböző mártogatókkal is tuti lehet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit hanyag eleganciával összedobáljuk, és begyúrjuk. Fél órát pihentetjük.
  2. Rudakat sodrunk, papírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. Tojással megkenjük a tésztát, majd ízlés szerint megszórjuk magvakkal.
  4. Ismét pihentetjük 10 percet a tepsiben.
  5. Végül megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 330
elküldve: 3
receptkönyvben: 199
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magvas sós rudak, sós élesztő rágcsálnivaló

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

meme72
meme72 / meme72 Sun, 2012-04-08 19:34

Szia Rita!
Elkészítettem a recepted alapján! Isteni lett,köszönöm,tuti,hogy nálunk is többször vendégeskedik majd! :)
Mák nem volt itthon,így rögtönöztem,reszelt sajtot használtam! :)
üdv:Melinda

497
finomliszt 40 dkg
instant élesztő 1 tasak
3 tk
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tej 1 dl
víz 1 dl
tojás 1 db
mák 2 dkg
szezámmag 2 dkg