Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-szezámos-sajtos rudak

Mákos-szezámos-sajtos rudak
Mákos-szezámos-sajtos rudak
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig készítek valamit, amiben változatos mennyiségben és milyenségben magok vannak, hisz nagyon hasznosak számunkra.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a tésztához adjuk, a fehérjével majd lekenjük a kész tésztát.
  2. A szezámmag és tojásfehérje kivételével mindent hidegen dagasztógép táljába mérünk, és összegyúrjuk. (Akár egy kis citromhéjat is reszelhetünk bele, mert úgy még finomabb lesz.) A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vékony téglalappá, majd megkenjük a maradék tojásfehérjével, és megszórjuk gazdagon szezámmaggal.
  4. Ezután derelyevágóval ujjnyi rudakat vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk.
  5. 180 fokon 18-20 percet sütjük alul-felül sütésen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 897
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudacska, hangyás stangli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

535
rétesliszt 20 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 dl
mák 6 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 tk
ementáli sajt 10 dkg
szezámmag 3 ek