Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-szilvalekváros kelt kifli

Mákos-szilvalekváros kelt kifli
Mákos-szilvalekváros kelt kifli
43 perc / előkészület: 20 perc sütés: 23 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi nagymami féle kelt tésztás süti, ami mindenkit meghódít, és amit mindenki szeret. :)

hozzávalók / 5 adag

tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szitáljuk egy tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport. Ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.
  2. Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben, kb. 8-10 perc alatt.
  3. A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját, a tojássárgáját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel. Pihentessük kb. 50 percet.
  4. A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és citrom héjával. A megkelt tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, és vágjuk cikkelyekre (mint a tortát). Mindegyik „szeletre" tegyünk kb. ¾ teáskanálnyi máktölteléket, és csavarjuk fel, mint a kiflit.
  5. Ezután rakjuk a kifliket egy sütőpapíros tepsire, kenjük le egy tojássárgájával, és szórjuk meg egész mákkal. 190 fokra előmelegített sütőben 23 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kifli, mákkal töltött kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

621
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
instant élesztő 1.5 kávéskanál
tej 1.5 dl
porcukor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 10 dkg
sertészsír 1 ek
tojássárgája 1 db
szilvalekvár 20 dkg
mák 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 1 db
mák 1 ek