Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos tejbegríz

Mákos tejbegríz
Mákos tejbegríz
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adva van, hogy a mák és én szoros barátságban vagyunk, így kézenfekvő volt, hogy a legegyszerűbb ételt is mákkal fogom készíteni. A gyerekek is imádják. Lehet mézzel, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, vagy lekvárral bolondítani. Ha formába tesszük és hagyjuk kihűlni, akkor szeletelhető, és akár gyümölccsel is tálalható, bár én a te(l)jesen natúr változat híve vagyok. Remek desszert.

hozzávalók / 1 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a vízzel, és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral melegíteni kezdjük.
  2. Mielőtt felforrna, beletesszük a búzadarát és addig kevergetjük, amíg megfő. Kb. 5-10 perc.
  3. Amikor még hígabb állapotú, belekeverjük a mákot, és levesszük a tűzről.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 945
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kamilla023

Mióta szakács: 2013.05.05.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejbegríz mákosan, mákos tejbepapi, mákos búzadara, édes mákos tejbegríz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

531
búzadara 4 evőkanál
tej 4 dl
víz 1 dl
cukor 1 ek
mák 2 ek