Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos tészta egyszerűen

Mákos tészta egyszerűen
Mákos tészta egyszerűen
7 perc / előkészület: 2 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel rendkívül nagy kedvencencünk a mák, mondjuk legfőképp nekem ;-) , így elég sűrűn kerül az asztalunkra valamilyen variációban. Ez volt a mai. A szupergyors, hagyományos, egyszerű ételek közül való. A tészta már magában isteni, a piacunkon a tyúkosnál vesszük, nem olcsó meg kell mondani, de gyönyörű sárga, ami nem megy ki a főzéskor sem. Igazi tojásból van :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
  2. Ezalatt a mákot megdaráljuk a cukorral (ha kávédarálóban daráljuk).
  3. Ha megfőtt a tészta leöntjük róla a vizet, visszatesszük a főzőedénybe, (mert az jó forró) rátesszük a vajat és elkeverjük.
  4. Ráöntjük a cukros mákot, összakavarjuk, azonnal tálaljuk és meg is esszük :-)


 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 66 265
elküldve: 3
receptkönyvben: 351
elkészítve: 26/35
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mákos tészta, mákos metélt

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-06-09 13:17

Balcsi mellett, forró napon ideális hamar-gyorsan-lakató étel...

mikyvi
mikyvi Sat, 2014-04-26 10:46

Sziasztok! Tetszett a lepirítás ötlete, a mákosnudlit is így csinálja anyukám. Sajnos itt . spanyolban nincs kultusza a máknak, csak 1-2 péks¨tin látni magkeverékben....:((. Mo-ról szoktam kihozni a darált mákot, de elég nagyszemüre hagyják így én kevés tejjel, vaníliás cukorral összerottyantom, így megy a tésztára. Ha nem elég édes (sosem az;)), akkor még mézet is csorgatok rá!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2014-04-15 12:55

Szia Vici! A Te makostesztadban az a kulonleges, hogy forron teszed ra a makos cukrot, ettol ketszer olyan finom mintha mar kihult volna. Latod, a hozzaszolasokbol kiderul az, hogy meg a legegyszerubb receptnek is van aki, (a kezdok) orulni tudnak.
Egyebkent nekem is van egy makosteszta trukkom: kifozes utan a tesztat egy rozsdamentes, (nem teflon) labosba teszem egy jo evokanalnyi vajra, majd ha a vaj elolvadt, es elkevertem rateszem a fedelet es teljes nagy langra teszem a tuzet alatta igy piritom kb. 3-4-5 percig anelkul, hogy a fedelet felemelnem. Idonkent a fedo melletti kiszivargo gozt megszagolom, hogy meg nem egett-e meg. Ha letelt az ido, es mar erzek egy pici sult (de nem egett) szagot akkor elzarom alatta a tuzet, de nem emelem fel a tetejet meg kb. 5 percig. Igy tortenik az hogy a lesult serclit konnyen fel lehet egy lapattal emelni. Most forron ra a mak, es a serclivel ez a legmennyeibb eledel.
Szoval, ez az en makostesztam!!!
Puszi, Veronika

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2014-04-15 21:27

Kedves Veronkám!

Na most aztán belapátolnék pár villányit " Te mákostésztádból " !!!! :)
Olyan ínycsiklandozóan írtad le, hogy összefut a nyál az emberlánya szájában! :)))

Sajnos nálunk ez a kicsit lesült megoldás nem megy, mert férjecskét azt hiszem ki tudnám a konyhából üldözni vele..:-) pedig én is mennyire szeretem, mikor pl. a krumplis tészta kicsit odakap, és úgy ahogy írod, olyan kissé serclis darabkák vannak benne....hmmmmm!
Na, de befejezem, mert kicsit késő van, és kezdek lassan a konyha felé kacsintgatni.

Rég hallottam Rólad, megörültem ennek a pár sorodnak!

Én felhagytam az itteni tevékenységemmel, több oka is van....( na nem az, hogy nem főzök! )
De ha egy ilyen " régi " kedves ismerős ír, akkor azonnal válaszolok:)
Hol vannak a többiek is?!
És még akkor zongorázom itt a billentyűkön, ha valaki egy receptemmel kapcsolatban kérdez. Hátha tudok segíteni...

Remélem jól vagy Te, és családod is!?

Üdvözöllek szeretettel, puszi:-) Vici

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2014-04-16 11:51

Hat igen kedves Vicikem! En is felhagytam a receptek bekuldesevel, valahogy en sem erzem az oldalt a reginek a megujitas ota…es igen, hol vannak a tobbiek is? En azert ide -ide latogatok, ha uj receptet keresek, mindig talalok valami erdekeset.
Koszonom a kedves erdeklodest, …igen en jol vagyok, remelem Te is csak ugy vagy mint en, hogy csak magatoknak fozol finomakat, de nem baj, meg talalok nalad is sok jo foznivalot. Tudod en is makimado vagyok veled egyutt, es meg nem mentem vegig a repertoarodon.

Sok szeretettel udvozollek, puszi: Veronika

AnnaML
AnnaML / AnnaML Mon, 2014-04-14 21:57

Gyerekkoromban ettem utoljara koszi hogy eszembe juttattad ,mi olajjaj es nem vajjal keszitettuk , esamikor ez volt ebedre nekunk mindig unnep volt barmijen napon is keszitette anyukam.
koszonom szepen
UUdv: Anna

twixy
twixy Thu, 2013-11-14 14:55

Köszönöm, hogy feltetted a receptet! Én még soha nem próbáltam vajjal, de most már csak így fogom készíteni. :)

Sipidaam
Sipidaam Fri, 2012-05-25 09:22

Nem különleges, pont hogy egyszerű! Az öcsém még egy kenyeret se tudott felszeletelni rendesen, valahol el kell kezdeni! :) Félbevágott eperrel díszítve igazi csemege! :D

pitzburg
p2 / pitzburg Sun, 2012-01-01 22:13

Nahát, Lotion, te mindenhol beleharapsz Vicikóba? Attól különleges, hogy veszi a fáradtságot, lefotózza és felteszi ide. És jól teszi, mert ha más nem, akkor majd a gyermekei itt visszakereshetik. Hát hol kikötés az, hogy ide csak a parmezános csiganyálka tehető fel? Mert az már biztos különleges :)))
B.U.É.K neked is! :)

demily
Emily / demily Thu, 2013-04-25 13:57

Bocsi, de nekem pl érdekes, mert imádom és nem tudtam hogy kell elkészíteni (együtt ledarálni a mákot a cukorral és forrón tenni a tésztára). Még van, akinek ez a fincsiség is új (mármint elkészíteni).

Köszi a receptet :-)

781
hosszúmetélt 200 g
mák 10 dkg
cukor 5 ek
vaj 1 ek