Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos tészta felfújt

Mákos tészta felfújt
Mákos tészta felfújt
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A MÁK mindenek felett! Imádom, ahogy a lekvárral és a mazsolával keveredik!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tésztafelfújt nemcsak mákkal jó. (Jajj már, mit is írok, dehogynem! Nekem azzal az igazi!)

Szóval, készülhet diósan és túrósan is. Dió és túró alá nekem  baracklekvár kívánkozik jobban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sárgáját habosra kavarjuk a 10 dkg kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadunk egy nagy pohár tejfölt.
  4. Beleforgatjuk a kihűlt tésztát, végül a tojáshabot.
  5. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Beleterítjük a  tésztás keverék felét. Ezt  jól megkenjük a szilvalekvárral, majd rászórjuk a porcukorral (és citromhéjjal) elkevert mákot. Erre a rétegre kerül a mazsola, majd befedjük a tésztás keverék maradékával.
  6. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 299
elküldve: 4
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztafelfújt mákosan, lekváros tésztafelfújt, mákos tészta sütőben

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lillaruhásnő
lillaruhásnő Wed, 2014-08-20 10:36

Köszönöm szépen a receptet, nagyon örülök, hogy rátaláltam. Mákos gyönyör öröm.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2013-02-09 15:52

Szia! Ezt én is szoktam készíteni azzal a változattal, hogy a mákot a tojáskrémbe teszem. Így minden tésztaszál kap egy kis mákot. Jó kis eledel egy tartalmas leves után. Éva

775
hosszúmetélt 30 dkg
tojás 5 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 450 g
mazsola 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mák 15 dkg
porcukor 10 dkg
szilvalekvár 20 dkg
vaj 1 ek