Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos túrókrém pálinkás meggyöntettel

Mákos túrókrém pálinkás meggyöntettel
Mákos túrókrém pálinkás meggyöntettel
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyon finom krém.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőttet alaposan lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A léből 150 ml-t kimerünk, majd a fahéjrúddal együtt felforraljuk.
  2. Az étkezési keményítőt csomómentesen elkeverjük a pálinkával, és állandó keverés mellett besűrítjük a meggylevet. A fahéjrudat eltávolítjuk. A befőttet a léhez adjuk, és hűlni hagyjuk.

  3. A marcipánt kis darabokra vágjuk, és a túróhoz vegyítjük. A masszát átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a cukrozott mákot, végül a kemény habbá vert tejszínt is belekeverjük.

  4. A mákkrémet a befőttel négy 2 dl-es üvegpohárba rétegezzük, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 218
elküldve: 0
receptkönyvben: 142
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

mákos-marcipános túrókrém pálinkás meggyöntettel, marcipános túrókehely meggyes öntettel, mákos túrókrém meggyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gömbicica
gömbicica Thu, 2010-01-28 16:01

A küllem mesés, már látom, hogy hétvégén ebből próbakóstolás lesz.

400
meggybefőtt 350 g
fahéjrúd 1 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
pálinka 20 ml
marcipán 50 g
tehéntúró 250 g
mák 4 dkg
porcukor 1 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 100 ml