Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos túrómousse-torta narancs curddel

Mákos túrómousse-torta narancs curddel
Mákos túrómousse-torta narancs curddel
128 perc / előkészület: 120 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon üde, nagyon könnyed: mákos túrómousse-torta narancs curddel. Jó hír-e, nem tudom: ebből a tortából sokat lehet enni, nagyon sokat. De nyugtasson meg a tudat, hogy a mák tiszta egészség! Hát még a túró...

hozzávalók / 8 adag

Mákos financier lap

Mákos túrómousse

Narancs curd (angol narancskrém)

Szólj hozzá!

elkészítés

Mákos financier lap

  1. A tojásfehérjéből lágy habot verünk.
  2. A vajat a mézzel összeolvasztjuk, és halványbarnára pirítjuk. Langyosra hűtjük.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és óvatosan a habba forgatjuk, végül belekeverjük a mézes folyadékot is. Hűtőbe tesszük egy órára.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsin a masszát kikenjük úgy, hogy egy 18 cm-es kört ki tudjunk majd belőle vágni.
  5. 180 fokos sütőben 8-9 perc alatt megsütjük. Amikor teljesen kihűlt, kivágjuk belőle a körlapot, és egy 18 cm átmérőjű (sütőpapírral vagy fóliával kibélelt) tortakarika aljába helyezzük.

Mákos túrómousse

  1. A mákos túrómousse-hoz a tejszínből kemény habot verünk. A túrót áttörjük. A tojásokat kissé kihabosítjuk.
  2. A kristálycukorból és vízből szirupot főzünk. Amikor a szirup eléri a 118 fokot (csendesednek a buborékok), a tojáshabot vízgőz fölé tesszük, és folyamatos habverés közben a cukros folyadékot a tojásba csurgatjuk.
  3. Ha elegyedett, folyamatos kézi keverés mellett kb. 85 fokig melegítjük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  4. A tojáshabot levesszük a gőzről, feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Kihűlésig gépi habverővel habosítjuk.
  5. A túrót ízesítjük a mákkal, porcukorral, narancshéjjal és narancslével, majd elkeverjük a tojáshabbal. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  6. A túrómousse-t a tortakarikába helyezett financier lapra simítjuk. Behűtjük.

Narancs curd (angol narancskrém)

  1. A vaj kivételével minden hozzávalót egy lábasba öntünk, és botmixerrel elkeverünk. Közepes lángon, folyamatos, intenzív keverés mellett besűrítjük. Akkor jó, ha már rottyant egyet.
  2. Levesszük a tűzről, és belekockázzuk a vajat. Ismét átkeverjük botmixerrel.
  3. Ha szép fényes, lefóliázzuk, mégpedig úgy, hogy a fóliát szorosan a narancskrém tetejére simítjuk, hogy ne bőrösödjön.
  4. Kihűtés után átkeverjük, majd a narancs curdet a torta tetejére egyengetjük. A kész tortát több órára hűtőbe tesszük.
  5. Teljes dermedést követően óvatosan leemeljük a tortáról a tortakarikát, és kedvünk szerint díszítjük, például habcsókkal, csokikerítéssel...
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 312
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sweet and Crazy

Mióta szakács: 2017.03.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mákos túrótorta angol narancskrémmel Narancsos-mákos túrótorta Mákos túróhab torta narancskrémmel Mákos túrótorta orange curd-del

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

501
tojásfehérje 2 db
vaj 70 g
méz 20 g
porcukor 50 g
mák 14 g
finomliszt 35 g
mandula 35 g
1 csipet
vanília 0 ízlés szerint
tehéntúró 350 g
cukor 70 g
víz 70 g
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
habtejszín 2.5 dl
porcukor 15 g
mák 3 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 evőkanál
lapzselatin 4 db
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
étkezési keményítő 10 g
narancslé 1 dl
narancshéj 1 narancsból nyert
cukor 50 g
vaj 50 g