Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos túrós töltött zsemle öntettel - diétás

Mákos túrós töltött zsemle öntettel - diétás
Mákos túrós töltött zsemle öntettel - diétás
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mákosguba-pótlékom. :) 

Egy adag (kb. 225 g) tápértéke:

  • energia: 312 kcal
  • fehérje: 23 g
  • szénhidrát: 40 g
  • zsír: 6 g

hozzávalók / 1 adag

A töltött zsemléhez:
  • 1 db zsemle
  • 10 g darált mák
  • 100 g túró
  • 10 ml tej
  • stevia

Az öntethez:

  • 3-4 g tetszőleges ízű főzős pudingpor (vanília a legjobb)
  • 0,5 dl tej
  • stevia
Szólj hozzá!

elkészítés

A töltött zsemle:
  1. A zsemlét megskalpoljuk, a belsejét egy kis tálkába szaggatjuk.
  2. A zsemlebélre szórjuk  a mákot, ráöntjük a túrót, a tejet, és steviával ízesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát egy villával.
  3. A masszát betöltjük a zsemlébe, jól nyomkodjuk ki a szélére is.
  4. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük magas lángon.

Az öntet:

  1. A pudingport, tejet és a steviát lábasba mérjük, jól elkeverjük.
  2. Tetszőleges sűrűségűre főzzük (nagyon hamar meglesz!).
  3. Rögtön a megsült zsemlére öntjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 028
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bernadett

Mióta szakács: 2013.04.04.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós mákos krémmel töltött zsemle pudingos öntettel, túrós zsemle mákkal, töltött zsemle

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Akara
Bernadett / Akara Thu, 2013-06-06 09:11

Szia!

Így pont olyan állaga lesz, mintha sima pudingot főznél (ha az egészet főznéd, 40 g porhoz tennél 5 dl tejet). Ha hígabbat szeretnél, akor több tej kell. 0,7 dl-rel is próbáltam, és úgy oylan volt, mint a "menzás sodó". :)