Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákosguba-sütemény

Mákosguba-sütemény
Mákosguba-sütemény
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütiként jobban szeretjük a mákos gubát. Most kalácsból készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Mákos guba:

Krém:

Hab:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és egy kicsit összefőzzük. Még melegen beleolvasztjuk a vajat, végül belekeverjük a darált mákot.
  2. A kifliket karikákra vágjuk, és ráöntjük a mákos tejet. Kicsit hagyni kell, hogy megszívják magukat.
  3. Egy kb. 30x30 cm-es sütőformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. A krém elkészítéséhez a tojássárgákat a cukorral és pudingporral összekeverjük, majd a tejjel együtt sűrűre főzzük.
  5. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat. A kihűlt mákos guba tetejére kenjük a krémet, és hűtőbe tesszük.
  6. A cukrászhabot felverjük, habzsákba tesszük, és feldíszítjük a sütink tetejét. Végül a habot meghintjük mákkal.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 60
össznézettség: 4 321
elküldve: 3
receptkönyvben: 113
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kocka, habos réteges

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1099
kifli 5 db
tej 5 dl
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 5 dkg
vaj 5 dkg
mák 8 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 6 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 2 db
vaj 15 dkg
növényi habtejszín 2 dl