Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákosguba-süti kenyérformában

Mákosguba-süti kenyérformában
Mákosguba-süti kenyérformában
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezúttal egy picit átgondolt, sütivé alakított mákos gubát hoztunk nektek, amit kalácsból készítettünk, és mascarponéval turbóztunk fel. Mivel hidegen fogyasztandó recept, érdemes előző nap összedobni, cserébe nagyon szaftos lesz, és másnap már csak szeletelni kell majd. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély tálban összekeverjük a tejet, a tojásokat, a narancshéjat, a cukor és a tejszín felét, valamint a vanília aromát. A kalácsot felszeletjük, majd kockákra vágjuk.
  2. Egy másik tálba kimérjük a mascarponét, a cukor és a tejszín másik felét, az olvasztott vajat, valamint a darált mákot, és csomómentesre kikeverjük.
  3. Egy kenyérsütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk, majd kezdődhet is az összeállítás.
  4. A kalácskockákat egyenként belemártjuk a tojásos keverékbe, lecsepegtetjük, és egy rétegben lefektetjük őket a forma aljára. Rákanalazzuk a mascarponés mákkrém felét, és egyenletesen elsimítjuk. Erre jön egy réteg kalács, majd a mákkrém másik fele, végül egy utolsó réteg a kalácsból.
  5. A tetejére még rálocsolunk 1-2 kanálkával a tojásos keverékből, majd 185°C-os sütőben 20-25 percet sütjük.
  6. A megsült sütit hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd rakjuk éjszakára hűtőbe - erre azért van szükség, mert a mascarponés krémnek újra meg kell dermednie, illetve így érnek össze igazán az ízek.
  7. Másnap szórjuk meg a tetejét porcukorral, majd egy éles, picit bevizezett késsel szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 449
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mákos guba őzgerincben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

603
kalács 45 dkg
tej 5 dl
tojás 3 db
narancshéj 2 narancsból nyert
cukor 8 ek
vaníliaaroma 3 teáskanál
habtejszín 4 dl
mascarpone 15 dkg
mák 75 g
vaj 2 ek