Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákpiskóta a múlt századból

Mákpiskóta a múlt századból
Mákpiskóta a múlt századból
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy múlt századi receptkönyvben, a Csemegék könyvében találtam ezt a receptet. Nagyon könnyű, finom, gluténmentes sütemény.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor 2/3-ával habosra keverjük.
  2. A fehérjét a maradék cukorral és egy pici sóval kemény habbá verjük.
  3. A felhabosított tojássárgájához 3-4 részletben hozzáadjuk a mákot, majd – szintén több részletben – a tojáshabot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 175 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x34x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 968
elküldve: 8
receptkönyvben: 216
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Okidli76

Mióta szakács: 2013.02.15.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos pite liszt nélkül, gluténmentes mákos piskóta, mákos pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brumóka
Brumóka Sat, 2013-10-26 13:58

Én úgy tudom, alapszabály, hogy a gyümölcsöt / persze, lecsöpögtetett gyümölcsöt/ be kell lisztezni. Kényelmes, ha egy nylon zacskóba tesszük egy kanál liszttel és rázogatjuk egy kicsit. Természetesen itt a lisztet át kell "értékelni". Az is lazít, ha a tojásfehérjét habbá verve tesszük a sütibe. Én a Horváth Ilona máklepényét szoktam sütni gluténmentesen- azaz rizsliszttel, meggyet vagy aszalt szilvát mindig szórok bele.Gluténmentes ügyfeleim megszaporodtak, a vejemhez az unokám is "csatlakozott". Úgy látom, ezek a receptek " rokonok", az általam említett recept a liszt miatt talán kevésbé mákos.

paprobika
paprobika Sun, 2013-06-23 12:39

Szia! Elkészítettem finom is de legközelebb teszek bele sütőport vagy szódabikarbónát hogy lazitson az állagán. Köszi a receptet!

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2013-02-21 15:13

Elkészítettem a mákos piskótát. Nagyon egyszerű volt elkészíteni, és isteni finom!
Egy kérdés: a meggy neked hogy nem süllyedt el?
Köszi a receptet!
Bea

Ildikó1976
Okidli76 / Ildikó1976 Mon, 2013-02-25 09:23

Szia!

Örülök, hogy ízlett!
Lecsöpögtettem a meggyet, és utána papírtörlőre tettem még pár percre.

Üdv:
Ildikó

541
tojás 6 db
porcukor 18 dkg
mák 20 dkg
1 csipet