Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Makréla japán miso szósszal

Makréla japán miso szósszal
Makréla japán miso szósszal
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hetente legalább 3-4x fogyasztok halat, hiszen diétás és nem utolsósorban finom is. Ezt a receptet szintén Japánban tanultam, minden háztartásban készítik. 

A halat felhasználás előtt forrázzuk le, hogy a tipikus "halszag" eltűnjön. A friss gyömbért pedig vágjuk apróra, kb. mint a fokhagymát szoktuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez egy nagyon finom és egyszerű japán recept. A hozzávalók kínai alapanyag üzletekből vagy internetről ma már könnyen beszerezhetőek. Én finomra vágott káposztával szoktam tálalni és fogyasztani, hiszen így még egészségesebb:-)) Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rakjuk bele az összes megadott alapanyagot (gyömbéren és halon kívül) egy serpenyőbe.
  2. Kicsit erősebb fokozaton főzzük össze, majd mérsékeljük közepes lángra.
  3. Egy karamelles szószt kapunk, rakjuk bele a makrélaszeleteket és a gyömbért.
  4. Ezután fedő alatt pároljuk, néha ellenőrizzük, nehogy leégjen.
  5. Kb. 10-13 perc alatt elkészül, és máris lehet tálalni. Ne felejtsük el a halra a finom miso szószt is ráönteni, így lesz a legínyencebb.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt makréla, miso szószos makréla, párolt hal miso szósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

226
makréla 40 dkg
gyömbér 0 ízlés szerint
víz 1 dl
szaké 0.5 dl
mirin 0.3 dl
cukor 3 ek
szójaszósz 1 ek
miso 3 ek