Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta 5.

Máktorta 5.
Máktorta 5.
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs kéznél  "Back Mit" máktöltelék, akkor mákot kell darálnunk. Negyed kiló mák és cukor ízlés szerint és így keverjük az alapanyagokhoz.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A megsült és kihűlt tortát kettévágtam és megkentem szamócalekvárral, majd így öntöttem le a csokoládéval.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, a reszelt citromhéjjal és citromlével kikeverjük.
  2. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat
  3. Ezután az elkészített "Back Mit" máktölteléket,(ez egy cukrozott darált mák, amit 7-8 evőkanál tejjel kell összekeverni) reszelt csokoládét, a csokoládé öntetet (vagy tejszínt) és végül a felvert tojásfehérjéket is hozzáforgatjuk.
  4. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a masszát. (kb 22 cm átmérőjű formába)
  5. Kb. 60 percig sütjük 180 fokon.
  6. Tejszínhabbal vagy csokoládémázzal díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 202
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekvárral töltött máktorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-09-15 13:30

Kedves Dorka!
Légkeverésen vagy alsó-felső sütésen kell megsütni?
Nagyon jól néz ki, gratula!

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2009-09-15 14:21

Szia Klarissz!
Köszönöm szépen! Alsó- felső sütésen sütöttem. Sok sikert az elkészítéshez.

652
mák 200 g
tej 7 ek
vaj 140 g
porcukor 100 g
tojás 6 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
csokoládé 50 g
habtejszín 2.5 dl