Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákvirág ahogy Katharosz készíti

Mákvirág ahogy Katharosz készíti
Mákvirág ahogy Katharosz készíti
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatós, dekoratív kalács.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

ajánlat

Tipp: kenyérsütőgépben is dagaszthatjuk, ebben az esetben a folyadék kerül alulra, cukor, só, olaj, citromhéj, liszt, élesztős tej. De az egész folyadékot itt se tegyük bele az elején, szükség szerint adagoljuk. Én így csináltam!!! További képek a blogomon!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben 3 ek porcukrot elkeverünk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. Ezután az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk, de a tejet csak fokozatosan adagoljuk, szükség szerint.
  3. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 30x40 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukros-mákkal, reszelt citromhéjjal. Feltekerjük, mint a bejglit.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, kör alakúra formázzuk, a két végét szorosan összeillesztjük, majd két ujjnyira bevagdossuk, a bevagdosott részeket kifordítjuk. Tojásos tejjel lekenjük.
  6. Sütés: kb.190- 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig, tűpróba.
  7. A sütőből kivéve forró-cukros tejjel lekenjük, és rövid ideig konyharuhával letakarjuk, így finomabb lesz a külseje.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 738
elküldve: 14
receptkönyvben: 105
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos kelt kalács, mákos kalács, citromos-mákos kalács

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fnbetti
fnbetti / fnbetti Fri, 2013-07-19 15:35

Szia!

Egy kis segítséget kérnék: jól gondolom, hogy a bevágott tészta alsó részét jobbra fordítjuk v húzzuk ki a felső részét pedig balra? :) Így jön ki ez a forma? Vagy az alsó részt nem kell csak a felsőt?
Olyan régóta szemezek vele, de eddig nem mertem nekifogni. Talán majd most...
Köszi a segítséget előre is!
Bea

flammildi
flammildi Fri, 2013-03-29 21:03

Holnap elkészitem, a bevagdosást még nem tudom hogy milyen mélyre kéne csinálni?Egyszerűen csak két oldalra ki kell forditani ahogy bevágtam, és az ugy fog maradni?

948
finomliszt 50 dkg
tej 4 dl
élesztő 4 dkg
porcukor 3 ek
1 kk
napraforgó olaj 3 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 5 dkg
mák 12 dkg
porcukor 9 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 1 db
tej 1 ek
tej 1 dl
kockacukor 1 db