Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malacfarok pörkölt

Malacfarok pörkölt
Malacfarok pörkölt
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan guszta malacfarkat lehetett kapni a boltban, nem bírtam ellenállni. Bogrács és kert híján csak így egyszerűen, a konyhában készült.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tarhonyával vagy főtt burgonyával az igazi, esetleg kenyérrel. Nagyon jól illik hozzá a kovászos uborka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát zsiradékon megdinszteljük, félidőben hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, összesütjük. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg!
  2. A felaprított malacfarkakat és a felkockázott húst adjuk hozzá, forgassuk át a hagymán, majd fűszerezzük meg, és öntsük fel egy kis vízzel.
  3. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket.
  4. Fedő alatt főzzük. Ha elfőtte a vizet, adjunk még hozzá, egyszerre ne túl sokat. Időnként kóstoljuk meg, és ízesítsük még, ha kell.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 7 864
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

aantee

Mióta szakács: 2012.05.13.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésfarok pörkölt, sertéspörkölt farokkal, disznófarok pörkölt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2014-11-04 10:26

Tényleg finom és a csülök sokat dob rajta. Bátor recept, jó kis ebéd...

Jánosm
Jánosm Fri, 2014-01-17 20:27

Munkatársaim hívták fel a figyelmemet, hogy milyen fantasztikus étel ez.Hát igazuk volt, egyszerűen baromi jó.Mindenkinek ajánlom!:)

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 18:54

Farokrészből, nálunk hurka készül, sok csomborral, az a neve, hogy "seggvéghurka". Füstölve, fuszulykalevesbe főzve, lilahagymával.

Monica123
Monica123 Mon, 2012-09-17 14:19

fantasztikus, nagyon szeretem, pedig mar reg nem csinaltam, koszonom az otletet :)..... neha, ha szepek a farkak, akkor darabkat hozza teszek a marha huslevesbe, nagyon finom izt add neki :).....

aantee
aantee / aantee Sun, 2012-09-16 15:18

Nem zsíros! A konkrét farokrész inkább porcos és bőrös, finom szaftos lesz tőle a pörkölt, a kapcsolódó gerincvég pedig finom csontos hús, gulyásban vagy székelykáposztában is megállnák a helyüket!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-15 22:04

Hú, de nagyon klassz, egyszerű és nagyszerű, nem drága és mégis finom: köszönöm, mentve.:-o
Éva-Anyóca

pappertanita
pappertanita Sat, 2012-09-15 20:53

Nagyon finom lehet! Malacfarkat csak kocsonyában ettem eddig, de meg fogom próbálni ezt is! Nem nagyon zsíros? Gratu a recepthez! :)

901
vöröshagyma 2 nagy fej
füstölt szalonna 10 dkg
sertésfarok 1 kg
sertéscsülök 0.5 kg
paprika 2 db
paradicsom 3 db
hegyes erős paprika 1 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek