Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malackák

Malackák
Malackák
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket az aranyos malackákat szilveszterre ajánlom, jópofa és finom.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Tetejére

ajánlat

Szükséges: 3 különböző méretű pogácsaszaggató, nagy, közepes, kicsi, szívószál.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk, és kb. egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
  2. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, a közepessel fele annyit, mint a másik kettőből. Tehát 19 db-hoz: 19 legnagyobb, 19 legkisebb és 10 db közepes korongot.
  3. A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és lekenjük őket a felvert sós tojással (ezek lesznek a malacfejek).
  4. A közepes korongokat 4 egyforma cikkre vágjuk (ezek lesznek a malacfülek). A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk (ezek lesznek a malacorrok). A füleket és az orrokat a malacfejre illesztjük, és lekenjük őket tojással.

Tetejére

  1. A fekete borsból vagy a napraforgómagból szemeket ragasztunk rá. A malacpogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
  2. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 805
elküldve: 7
receptkönyvben: 108
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter, újév
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

malacpogácsa, krumplis pogácsa, pogácsa szilveszterre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2014-01-01 15:50

Kedves Kati!
Most akadt meg a szemem a recepteden, ez pech! várhatok 2014. szilveszterig, hacsak gyerekzsúrra - ami várhatóan előbb lesz - el nem készítem.
Mindenesetre elmentem a receptedet, hogy ne tévesszem szem elől.
üdv: és Boldog Új Évet!
Margó

lilia113
lilia113 Wed, 2014-01-01 12:13

Hello! megsütöttem a "malackákat" isteni finom volt, nagyon ízlett mindenkinek, csak legekben tudok róla beszélni. Köszi a receptet! Üdv Lilia:)

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2013-12-29 22:03

Szia, simán szoktam sütni, mindig az nap a legfinomabb, másnap is jó, de azért nem olyan, mint az nap.
Üdv.Kati

kmary2
kmary2 Sun, 2013-12-29 19:31

Szia!
Tetszik a recepted!
Két kérdésem lenne:
- légkeveréssel sütöd, vagy csak sima alul-felül sütéssel?
- másnap is ugyanolyan finom lehet, esetleg előre el lehetne készíteni, elősütni, másnap megsütni?
Választ köszönöm!
M.

845
margarin 25 dkg
finomliszt 25 dkg
burgonya 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
2 kk
friss élesztő 1.5 dkg
tojássárgája 1 db
tojás 1 db
fekete bors 1 tk
napraforgómag 1 teáskanál