Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malakoff-krém

Malakoff-krém
Malakoff-krém
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit pepecselős, de nagyon finom desszert! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótát a tálka aljába tesszük. A cukorral megszórt gyümölcsöket is sorba rásorakoztatjuk. Erre kerül majd a krém.
  2. A vaníliakrémhez a tojásfehérjéket keményre verjük, és félretesszük.
  3. A tej 2/3 részét felforraljuk a vaníliával.
  4. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hideg tejjel, liszttel, hozzáadjuk a forró tejet, és a tűzhelyen addig főzzük folyamatos keverés mellett, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a lábas aljától elválik.
  5. Levéve a tűzről, amíg forró, hozzáadagoljuk részletekben, könnyedén a tojáshabot. Beletöltjük a tálkákba.
  6. Ezután kihűtjük, majd tejszínnel, csokiöntettel és gyümölccsel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 209
elküldve: 3
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos édes krém, vaníliás gyümölcsös desszertkrém, vaníliakrém babapiskótával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

434
tojás 3 db
tej 4 dl
finomliszt 6 dkg
cukor 5 dkg
vanília 0.5 db
babapiskóta 10 db
eper 10 dkg
cukor 2 ek
csokiszósz 2 ek