Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malakoff-torta 2.

Malakoff-torta 2.
Malakoff-torta 2.
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a világ egyik legkönnyebben elkészíthető tortája:-).
Természetesen a maga egyszerűségében nem az elegáns torták közé sorolandó, de egy vasárnapi ebéd desszertjeként tökéletesen megállja a helyét.
Tudom, ennek a tortának léteznek elegánsabb variációi is (mandulás, gyümölcsös stb), de én mégis meg szerettem volna osztani ezt a számomra nagyon kedves receptet, mert ez volt életem legelső önállóan készített tortája:-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti, az a piskótákat lerakás előtt beáztathatja cukros/karamellás/rumos tejbe, én nem mindig szoktam, mert szeretem ha a piskóta ropogós marad =]

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot a csomagon szereplő leírás szerint elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A babapiskótákat egy kapcsos tortaforma aljára fektetjük, a hézagokat kisebb darabokra tört piskótákkal tömjük be.
  3. A kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, sima krémet keverünk belőle.
  4. A krémet a piskótarétegre kenjük, majd ismét piskóta jön, erre pedig ismét krém.
  5. A tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd lepattintjuk róla a tortakarimát, és az oldalát a maradék krémmel bekenjük.
  6. Tetejét csokireszelékkel és tejszínhabbal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 658
elküldve: 0
receptkönyvben: 143
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

malakov-torta, vaníliapudingos torta sütés nélkül, pudingos-babapiskótás torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PappV
PappV / PappV Tue, 2012-04-24 08:39

Szia Angi!

Elkészítettem a tortát!
Reggeli lett belőle, csak ezt lehetett hallani evés közben: hmmm, hmmm
Azt hiszem ez magáért beszél :D
Én még tettem a tetejére epret, a piskótát rumos tejbe forgattam, a szélén körben pedig mandulaforgács volt...

Köszi a gyors és egyszerű receptet!

Viki

Angibangi
Angi / Angibangi Fri, 2010-06-18 12:51

szia! a storyban leírtam, hogy miért csak ennyiből áll ez a torta, nekem ez a malakoff:)
a dióra meg allergiás vagyok nagyon, szóval egyik receptemben sem lesz fellelhető alapanyag :/
üdv: Angi

hapici
hapici / hapici Fri, 2010-06-18 11:41

És még egy, bocs! A lerakott piskótákat 4 ek rumos vagy aromás tejjel meg kell locsolni, főleg körben, a szélein.

hapici
hapici / hapici Fri, 2010-06-18 11:38

Kedves Angi, nem hiányzik a receptből a dió? Én úgy ismerem az alapreceptet, hogy 20-25 dkg diót még a krémhez keverünk, és a margarinhoz is adunk cukrot, kb 15 dkg-t. Egyébként isteni finom, és előző nap el kell készíteni, kell neki a pihentetés, összeérés. Uncsikám kedvence, mindíg kér, hogy csináljak.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-18 12:37

A recept hozzavaloiban ott a cukor, gondolom aki megcsinalja a tortat a leiras szerint nem fogja kifelejteni belole.

932
babapiskóta 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
margarin 20 dkg
cukor 6 ek
csokoládé 5 dkg
habtejszín 2 dl