Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malibu torta

Malibu torta
Malibu torta
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyák napjára készült először a nagymamámnak. Nagy volt az öröm :)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Kókuszos-vaníliás krém

Rumos-tejszínes krém

Csokibevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sárgáját és a többi hozzávalót csomómentesre elkeverjük.
  4. Kivajazzuk, kilisztezzük a formát, a fehérjéből készült habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és a formába öntjük.
  5. A tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Kb. 20 perc, amíg sül a piskóta, de a tűpróba a döntő.
  6. Ha kihűlt, hosszanti irányban cérnával legalább 3 részre szétvágjuk, de a 4 az ideális (az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan körbevágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszál áthúzásával kettémetsszük a tésztát).
  7. Aki szeretné, szeder vagy áfonyalekvárral nyugodtan megkenheti a tortalapokat, illeni fog a krémek ízéhez.

Kókuszos-vaníliás krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert vaníliapuding is belejöhet és a kókusz. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
  4. Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal.
  5. A torta alsó lapját ezzel a krémmel kenjük meg, a következő tortalap ráhelyezésre után a rumos krém következik, tortalap, majd ismét a kókuszos, és a tetejét ismét rumos krémmel kenjük meg.

Rumos-tejszínes krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert tejszín ízű puding is belejöhet és a rumaroma. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
  4. Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal.

Csokibevonat

  1. Gőz felett megolvasztjuk a margarint.
  2. Az olvadt margarinba beletesszük az apróra szelt étcsokoládé bevonó darabokat.
  3. Mikor megolvadt a csokoládé is, belekeverjük az olívaolajat.
  4. Megkenjük vele a torta oldalát, a tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 019
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cicusch

Mióta szakács: 2014.03.28.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

malibu torta, karibi torta, kókuszos rumos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

896
tojás 8 db
cukor 8 csapott ek
finomliszt 8 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
sütőpor 1 csomag
víz 1 ek
tej 5 dl
finomliszt 50 g
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
kókuszreszelék 100 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
finomliszt 50 g
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 20 ml
tejszínízű pudingpor 1 csomag
étcsokoládé 300 g
margarin 20 dkg
olívaolaj 1 ek